Designer: Ed van Engelen

“Ik ontdekte het enorme duurzame aspect. Whow, bamboe heeft echt de toekomst!”

Ed van Engelen, designer voor Orange Bamboo Design

Al veel designawards heeft hij op zijn naam staan en nu tekent hij voor Orange Bamboo Design de buitenmeubelen. Ervaring opgedaan als designer door het “dutch design meets bamboo” project; ontmoet topdesigner Ed van Engelen: “Ik vind bamboe een prachtig materiaal om te tekenen en mee te werken. Ik ontdekte met Wouter en Cees het enorme duurzame aspect en was meteen enthousiast. Whow, bamboe heeft echt de toekomst.”

Mooi materiaal = mooi design

Vanaf het vroege begin van de meubelontwikkeling is Ed betrokken: “Allereerst heb ik me verdiept in het materiaal. Ik heb gekeken naar de technische aspecten van bamboe en de uitstraling. Ik ontdekte enerzijds de robuustheid van bamboe. Het is ontzettend sterk. Én anderzijds de looks: Iedereen die ik deze meubels laat zien vindt het materiaal zó mooi. Dat verdient natuurlijk een design met een luxe en solide uitstraling.”

Green design: groene rode draad

Wat Ed het mooiste vindt aan deze samenwerking is het onderwerp duurzaamheid: “Dat maakt het designen van meubelen zeer uitdagend. Ik heb daarom groene keuzes gemaakt in materiaaldikte en materiaalkoppelingen om verspilling van het materiaal tegen te gaan. Ook leuk om te vermelden is het ‘green design’: De producten zijn 100 procent demontabel en recyclebaar. Er loopt een groene rode draad door mijn schetsen.”

Comfort: aandacht voor ieder detail

“Natuurlijk moet een meubel comfortabel zijn.”, vervolgt Ed. “Ik vind bijvoorbeeld aanschuifcomfort aan een tafel erg belangrijk. Vandaar dat ik voor gefaceteerde tafelomrandingen heb gekozen. Bij de stoelen heb ik gekozen voor een gebogen, ronde zitting en rug. Daardoor creëer je maximaal comfort.”

Maatwerk voor zakelijke markt

Ed besluit: “Natuurlijk levert Orange Bamboo Design maatwerk voor de zakelijke markt. Stylisten van hotels, restaurants of bedrijfsgebouwen willen vaak hun lijn doortrekken naar de meubels. Dat kan heel goed met bamboe. Daar help ik natuurlijk graag bij. Ik neem eerst de wensen door met de stylist. Daarna volgen de designs en uiteindelijk de productie met het mooie bamboe. Een unieke omgeving verdient unieke meubelen, gemaakt van het beste materiaal met toekomst: bamboe!”

Wil je meer te weten komen over Ed van Engelen? klik dan hier voor zijn LinkedIn profiel