“Ik wil de luxe meubelwereld een duurzaam en natuurlijk alternatief bieden voor hardhout en metalen!”

Wouter Jongeneel, oprichter Orange Bamboo Design

Met dit groene doel voor ogen heb ik in 2018 Orange Bamboo Design opgericht. Ik heb jaren onderzoek gedaan naar wat een écht alternatief is voor hardhout. Tot mijn verbazing kappen we hiervoor massaal steeds schaarser wordende bomen die tot 80 jaar moeten groeien, terwijl er ook andere natuurlijke bronnen beschikbaar zijn die zelfs betere eigenschappen hebben en al na enkele jaren gekapt kunnen worden. Ik ontdekte bamboe.

Bamboe

Bamboe is het antwoord op mijn doel. Bamboe is een van de meest snel groeiende grondstoffen ter wereld. Het groeit binnen enkele maanden uit tot een stam van 20 meter. Na vier tot vijf jaar is de stam al geschikt voor het maken van robuuste tuinmeubelen en bamboe accessoires. De eigenschappen zijn verbluffend en zijn zelfs beter dan hardhout. Nog een reden om voor bamboe te kiezen! Wat te denken van de CO2 opname tijdens de groei van bamboe. Ja je leest het goed, bamboe heeft gigantisch veel CO2 nodig om te groeien.

Kwaliteit – niet over een nacht ijs gegaan

Al in 2014 ben ik begonnen met onderzoek naar de kwaliteiten en toepassingsmogelijkheden van bamboe. Ik heb meubels op natte grond en in de brandende zon gezet. Ik heb ze zelfs op het ijs gezet. Zeker, ik ben niet over een nacht ijs gegaan. Ik wil dat mijn klanten echt een topkwaliteit krijgen. Het bamboe dat wij gebruiken wordt gefabriceerd in productie faciliteiten die voldoen aan de strengste normen qua kwaliteit (ISO 9001). Daarmee wist ik zeker dat ik het duurzame Orange Bamboo Design kon beginnen.

Investeren in de toekomst

Samen met het Orange Bamboo Design team wil ik de Europese tuinen voorzien van duurzame bamboe meubelen en bamboe accessoires. Bamboe moet de basis hiervoor worden en andere niet duurzame alternatieven moeten van de markt. Samen met jou wil ik deze uitdaging aangaan. Kies nu voor onze duurzame meubelen, zie hier het assortiment met toekomst.